Speel zelf mee op de Olympische Spelen!

maandag 21 januari 2008

Het bewijs is geleverd! Gamen leidt tot geweld met 1 dode

De rivaliteit tussen twee groepen Russische gamers liep zo hoog op, dat ze besloten elkaar in het echt te ontmoeten. Eén van de mannen overleefde de confrontatie niet.

Het conflict ontstond in het onlinespel Lineage II waar de gamefanaten zich verzameld hadden in 'clans'. De ene clan, de 'Coo-clocks', bestond voornamelijk uit studenten. De andere, 'Platanium', uit meer ervaren dertigers.

Eind december sloeg de vlam in de pan toen leden van Plantanium een van de studenten digitaal aan flarden schoten. De Coo-clocks waren woest en besloten het gevecht in de echte wereld voort te zetten.

De 33-jarige Albert kwam om tijdens de strijd. "Ik denk dat ze het spelletje met de werkelijkheid verwarden", vertelt zijn zusje Albina. "Zelfs na zijn begrafenis blijven ze ons bedreigen."

Man rijdt rond met een stuk mes in zijn hoofd


AMSTERDAM - Een 45-jarige man uit Woerden is na een ruzie weggereden met een stuk mes in zijn hoofd.

Eerst probeerde de man uit Woerden om een jongen van 17 aan te rijden. Toen dat mislukte ontstond een ruzie waarbij de man dreigde met een mes maar dus blijkbaar zelf ook in zijn hoofd gestoken werd. Hij vluchte daarop naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen. Daar heeft de politie hem opgepikt. De 17-jarige jongen had namelijk aangifte gedaan van doodslag. De man heeft zelf ook aangifte gedaan van mishandeling met als bewijs het stuk mes dat nog in zijn hoofd zat. Een vrij "hard" bewijsstuk lijkt me.